W dzisiejszym artykule przedstawimy świetny przepis na Twarogowe Przysmaki Babci z Jabłkami, który z pewnością spodoba się każdemu. Przygotuj ją jak najszybciej dla swoich przyjaciół i rodziny, którzy również ją pokochają. Przyjrzyjmy się wspólnie, czego potrzebujemy i jak postępować.

Co będzie nam potrzebne do sernikowego przysmaku z jabłkami:
- 2 jabłka
- 5 jaj
- 250 gramów cukru pudru
- 200 gramów masła
- 400 gramów miękkiego twarogu
- 450 gramów mąki półgrubej
- 10 gramów proszku do pieczenia
Jak postępować:
1) Najpierw w dużej misce ubić razem jajka i cukier puder, aż się spienią. Następnie rozpuść masło w małym rondelku za pomocą mikrofalówki, pozwól mu chwilę ostygnąć i włącz je do piany z jajek. Na koniec do miski dodajemy mąkę półgrubą i proszek do pieczenia, dodajemy również miękki twaróg i wyrabiamy mikserem gładkie i półpłynne ciasto.
2) Wziąć tortownicę, wyłożyć ją papierem do pieczenia i wlać do niej przygotowane ciasto, równomiernie rozprowadzając.
3) Kolejnym etapem jest przygotowanie jabłek. Jabłka obieramy, usuwamy rdzenie i kroimy w cienkie plasterki, które układamy na wierzchu ciasta sernikowego.
TIP: Jeśli lubisz cynamon, możesz posypać nim jabłka razem z cukrem przed pieczeniem ciasta.
4) Następnie ciasto i jabłka wstawić do piekarnika na 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Idealnie jest, gdy mamy rozgrzany piekarnik.
5) Niech upieczony placek ostygnie i na końcu posypać go cukrem pudrem.
6) Tort można podawać albo z kwaśną śmietaną, albo z lukrem bitej śmietany. Ale świetnie sprawdzi się również samodzielnie z filiżanką ulubionej kawy lub herbaty.
Czy próbowaliście już tego wspaniałego przepisu? Podziel się z nami wynikiem. Zrób zdjęcie swojej kreacji i prześlij je do nas na adres [email protected]. Dziękuję.
” wszyscy będą zachwyceni.
Podziel się tym przepisem na jabłkowy sernik babci ze znajomymi! Jestem pewna, że im też się spodoba.

























