Gdy zobaczysz, jakie to proste, będziesz chciał przygotowywać ten przepis codziennie! Zróbmy to.

- 350 g mąki półgrubej
- 250 g masła
- 1 proszek do pieczenia
- 0,5 kg jabłek
- 1 cukier waniliowy
- 250 g grubego cukru
- 5 jaj
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
- cukier puder do posypania
1) W średniej misce wymieszać razem zmiękczone masło, cukier, cukier waniliowy i dodać jajka. Dokładnie wymieszać i doprawić solą.
2) W kolejnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i połączyć mieszanki.
3) Jabłka umyć, drobno zetrzeć na tarce, dodać cynamon i dodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać.
4) Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Życzymy smacznego!

























