Szukasz smacznego akcentu do swojej popołudniowej, weekendowej kawy? Czy chciałbyś spróbować czegoś nowego? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie zrobimy fantastyczne puszyste biszkopty z nadzieniem Nutella! Przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste dzięki załączonemu foto przepisowi i instrukcjom wideo!
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharza, chwyć za kuchenkę i razem przygotujmy fantastyczne bułeczki nadziewane Nutellą!
Pyszny przepis na biszkopt z Nutellą:
Co będzie nam potrzebne:
- pół szklanki wody
- pół szklanki oleju
- łyżka cukru
- pół łyżeczki wan. zapach
- 2 szklanki zwykłej mąki
- 400 g Nutelli
- 2 żółtka
Jak postępować:
1) Zacząć od wymieszania wody, oleju, cukru i esencji waniliowej. Dokładnie wymieszać.
2) Dodać mąkę i wyrobić ładne gładkie ciasto.
3) Niech ciasto odpocznie przez 20 minut. Następnie podzielić na poszczególne bochenki.
4) Każdy bochenek rozwałkować.
5) Rozsmarować Nutellę.
6) Teraz wystarczy połączyć krawędzie. Upewnij się, że nutella nie wypadnie.
7) Bochenki umieścić na blasze do pieczenia i posmarować żółtkiem.
8) Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15-17 minut.