Zaskocz swoją rodzinę tym panierowanym kotletem schabowym. Przygotowanie dania zajmuje zaledwie kilka minut i stanowi pyszny, zdrowy obiad. Nie czekaj na nic i zacznij przygotowania zanim będzie za późno, każdy początkujący kucharz i szef kuchni to potrafi!
Przepis na panierowane kotlety schabowe:
Co będzie nam potrzebne:
- kotlet schabowy – 8 szt.
- ser twardy – 150 g
- cebula – 3 szt.
- ogórki kiszone – 2 szt.
- koperek – 10 g
- majonez – 3 łyżki stołowe
- nasiona gorczycy – 1 łyżka
- sól
- czarny pieprz
Rozmiar formy 25 X 32 cm
Jak postępować:
1) Plastry schabu umyć i w każdym plastrze zrobić nacięcia po obu stronach.
5) Na koniec posypać tartym serem i piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Życzymy Państwu dobrego smaku.
SPRAWDŹ CAŁY FILM, ABY POZNAĆ PRZEPIS NA KANAPKĘ Z KOTLETEM SCHABOWYM:
Polecamy: Naleśniki z mięsa mielonego z pyszną polewą – proste i szybkie