Strona główna PRZEPISY Szaszłyki mięsne nadziewane piwem – doskonały przepis

Szaszłyki mięsne nadziewane piwem – doskonały przepis

Wieprzowina jest bardzo popularnym składnikiem wielu kuchni. Zaskocz swoich dinerów nowym przepisem z ulubionymi składnikami Krok po kroku prezentujemy Ci świetny przepis na nadziewane szaszłyki mięsne polane piwem . Nie dość, że będzie Ci smakować, to jeszcze możesz zmieniać składniki w zależności od upodobań i możliwości.

Plněné masové špízy podlévané pivem - výborný receptŹródło.


 

Przepis na szaszłyki mięsne nadziewane piwem:

Co będzie nam potrzebne:

 

    • wieprzowina – 1 kg

 

    • cebula – 100 g

 

    • sól – 10 g

 

    • pieprz czarny – 5 g

 

    • papryka – 100 g

 

    • bekon – 150 g

 

    • piwo – 100 ml

 

 


 

Jak będziemy postępować:

1) Schab umyć, osuszyć i pokroić na większe kawałki. W każdym kawałku wytnij rowki, w które następnie włożysz składniki.
2) Każdy kawałek mięsa posolić i popieprzyć.

plněné masové špízy podlévané pivem – výborný recept
Źródło: cookrate

3) Paprykę i cebulę pokroić w plasterki i umieścić w utworzonych nacięciach. Dodaj również plastry boczku. Cały kawałek mięsa związać sznurkiem, aby się nie rozpadł.

[caption id="attachment_97432" align="aligncenter" width="836"]Plněné masové špízy podlévané pivem - výborný recept Połącz szaszłyki wykałaczką. Źródło: cookrate

4) Przełożyć na patelnię, zalać piwem i przykryć. Pozostawić do duszenia, obracając stopniowo z każdej strony.

Plněné masové špízy podlévané pivem - výborný recept
Mięso jest pięknie soczyste i pyszne. Źródło: cookrate

5) Tak przygotowane mięso podawać z ulubionym daniem dodatkowym. Świetnie komponuje się z sałatką lub ziemniakami. Życzymy smacznego!

INSTRUKCJE WIDEO DLA NADZIEWANYCH SZASZŁYKÓW MIĘSNYCH:

Wypróbuj również przepis na -. Przygotuj nadziewane roladki z kapusty, które zaskoczą Cię swoim wspaniałym smakiem