Wieprzowina jest bardzo popularnym składnikiem wielu kuchni. Zaskocz swoich dinerów nowym przepisem z ulubionymi składnikami Krok po kroku prezentujemy Ci świetny przepis na nadziewane szaszłyki mięsne polane piwem . Nie dość, że będzie Ci smakować, to jeszcze możesz zmieniać składniki w zależności od upodobań i możliwości.
Źródło.
Przepis na szaszłyki mięsne nadziewane piwem:
Co będzie nam potrzebne:
- wieprzowina – 1 kg
- cebula – 100 g
- sól – 10 g
- pieprz czarny – 5 g
- papryka – 100 g
- bekon – 150 g
- piwo – 100 ml
Jak będziemy postępować:
1) Schab umyć, osuszyć i pokroić na większe kawałki. W każdym kawałku wytnij rowki, w które następnie włożysz składniki.
2) Każdy kawałek mięsa posolić i popieprzyć.
3) Paprykę i cebulę pokroić w plasterki i umieścić w utworzonych nacięciach. Dodaj również plastry boczku. Cały kawałek mięsa związać sznurkiem, aby się nie rozpadł.
[caption id="attachment_97432" align="aligncenter" width="836"] Połącz szaszłyki wykałaczką. Źródło: cookrate4) Przełożyć na patelnię, zalać piwem i przykryć. Pozostawić do duszenia, obracając stopniowo z każdej strony.
5) Tak przygotowane mięso podawać z ulubionym daniem dodatkowym. Świetnie komponuje się z sałatką lub ziemniakami. Życzymy smacznego!
INSTRUKCJE WIDEO DLA NADZIEWANYCH SZASZŁYKÓW MIĘSNYCH:
Wypróbuj również przepis na -. Przygotuj nadziewane roladki z kapusty, które zaskoczą Cię swoim wspaniałym smakiem