Strona główna PRZEPISY Spróbuj tego smacznego ciasta warstwowego z łatwym przygotowaniem

Spróbuj tego smacznego ciasta warstwowego z łatwym przygotowaniem

23W dzisiejszym artykule przygotowaliśmy fantastyczny przepis na warstwowy tort, który jest bardzo prosty w przygotowaniu. Przygotuj ten deser, który pokochasz Ty, Twoi przyjaciele i cała rodzina. Zaczynajmy.

Vyzkoušejte tento chutný vrstvený koláč s lehkou přípravou
Źródło: youtube.com/
Natalia Bułyczka

Co będzie nam potrzebne:

Na ciele:

  • 1 szklanka kefiru
  • 1 szklanka zwykłej mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 łyżki stołowe oleju
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli

Na krem:

  • 350 g kwaśnej śmietany
  • 4 łyżki cukru

Jak postępować:

1) Najpierw zaczynamy od przygotowania ciasta. Za pomocą miksera stopniowo mieszaj ze sobą wszystkie składniki, aż uzyskasz gładką i puszystą masę.

Vyzkoušejte tento chutný vrstvený koláč s lehkou přípravou
Źródło: youtube.com/
Natalia Bułyczka

2) Otrzymane ciasto przelać do klasycznej okrągłej formy do ciasta wysmarowanej olejem, którą następnie wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 30-40 minut.

3) Upieczone i ostudzone ciasto przeciąć na dwie połowy, żeby uformować warstwy.

Vyzkoušejte tento chutný vrstvený koláč s lehkou přípravou
Źródło: youtube.com/
Natalia Bułyczka

4) Zabierzmy się za przygotowanie kremu. Śmietanę i cukier przełożyć do miski i ubić.

Vyzkoušejte tento chutný vrstvený koláč s lehkou přípravou
Źródło: youtube.com/
Natalia Булочка

5) Rozpocząć składanie tortu. Jedną część ciasta smarujemy kremem i przykrywamy drugą częścią, na której również układamy krem. Można udekorować okruchami z ciasta lub jakimiś ciasteczkami.

Vyzkoušejte tento chutný vrstvený koláč s lehkou přípravou
Źródło: youtube.com/
Natalia Bułyczka

6) Deser umieścić w lodówce i podawać.

INSTRUKCJE WIDEO:

Życzymy smacznego!

Podziel się tym fantastycznym przepisem ze swoimi znajomymi! Jestem pewna, że im też się spodoba! Możecie też sprawdzić przepis na odwróconą szarlotkę

.
Źródło przepisu.