Po raz kolejny nadszedł weekend – to zazwyczaj jedyny czas w tygodniu, kiedy cała rodzina zbiera się w domu przy jednym stole. Cieszcie się nieco bardziej wspólnym czasem i poczęstujcie się czymś smacznym. Wypróbuj dzisiejszy przepis na kanapki z wieprzowiną o niesamowitym smaku i łatwym przygotowaniu. Zobaczysz, że każdemu się to spodoba. Można podawać z ulubionymi dodatkami.
Przepis na wieprzowinę panierowaną:
Co będzie nam potrzebne:
- wieprzowina – 500 g
- cebula – 2 szt.
- pomidor – 2 szt.
- pieczarki – 2 szt.
- ser twardy – 150 g
- majonez – 3 łyżki stołowe
- sól – 1 łyżeczka
- pieprz czarny mielony – 1 łyżka
- olej do smarowania formy – 10 ml
Wielkość formy 25/35 cm
Jak postępować:
1) Za pomocą tłuczka zmiękczyć wieprzowinę. Następnie za pomocą tłuczka do mięsa pieprzyć i solić wieprzowinę.
2) Naczynie do pieczenia posmarować olejem i wyłożyć pokrojoną w plastry cebulę.
3) Następnie ułożyć plastry mięsa obok siebie.
4) Pieczarki i pomidory pokroić w plasterki.
5) Na każdym plastrze mięsa ułożyć trochę cebuli, pieczarek, pomidorów.
6) Zetrzeć na tarce ulubiony ser i wymieszać z majonezem, solą i pieprzem.
7) Tę mieszankę wyłożyć na każdy plasterek mięsa.
8) Piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z ulubioną przystawką. Życzymy Państwu dobrego smaku.
INSTRUKCJE WIDEO DLA KANAPKI Z WIEPRZOWINĄ:
Spróbuj również -. Ślimaki z mięsa mielonego, które pokocha każdy – przygotuj je jak najszybciej