Szukasz smacznych i nietypowych inspiracji na przystawkę lub przekąskę? Czy masz w domu kilkadziesiąt gramów mięsa mielonego? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne mięso mielone panierowane w cieście na szpadce. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i nie wymaga wiele czasu.
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź do ręki kuchenkę i razem przygotujmy pyszne mięso mielone zawijane w cieście na szpadce!

Pyszny przepis na mięso mielone na patyku:
Co będzie nam potrzebne:
- 450 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 100 g cebuli
- szczypta soli
- sól, pieprz
- 250 g sera twardego
- 400 g ciasta francuskiego
- jajko do posmarowania
Jak postępować:
1) Zacznij od pocięcia ciasta francuskiego na równej wielkości paski.

2) Wymieszać mięso, jajka, sól, pieprz i cebulę.

3) Pokroić twardy ser w plastry, a następnie nabić je na szpikulec.

4) Następnie obtoczyć ser w mięsie.

5) W następnym kroku mięso owinąć ciastem francuskim.

6) Wyłożyć na blachę i posmarować ubitym jajkiem.

7) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
