Strona główna PRZEPISY Mięso mielone na szpadce, nadziewane serem i w cieście francuskim: tego po...

Mięso mielone na szpadce, nadziewane serem i w cieście francuskim: tego po prostu trzeba spróbować!

Szukasz smacznych i nietypowych inspiracji na przystawkę lub przekąskę? Czy masz w domu kilkadziesiąt gramów mięsa mielonego? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne mięso mielone panierowane w cieście na szpadce. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i nie wymaga wiele czasu.

Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź do ręki kuchenkę i razem przygotujmy pyszne mięso mielone zawijane w cieście na szpadce!

 

mleté maso obalené v těstíčku na špejli – inspirace na výborný předkrm či svačinku!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

 


Pyszny przepis na mięso mielone na patyku:

Co będzie nam potrzebne:

  • 450 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 100 g cebuli
  • szczypta soli
  • sól, pieprz
  • 250 g sera twardego
  • 400 g ciasta francuskiego
  • jajko do posmarowania

Jak postępować:

1) Zacznij od pocięcia ciasta francuskiego na równej wielkości paski.

mleté maso obalené v těstíčku na špejli – inspirace na výborný předkrm či svačinku!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

2) Wymieszać mięso, jajka, sól, pieprz i cebulę.

mleté maso obalené v těstíčku na špejli – inspirace na výborný předkrm či svačinku!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

3) Pokroić twardy ser w plastry, a następnie nabić je na szpikulec.

mleté maso obalené v těstíčku na špejli – inspirace na výborný předkrm či svačinku!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

4) Następnie obtoczyć ser w mięsie.

mleté maso obalené v těstíčku na špejli – inspirace na výborný předkrm či svačinku!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

5) W następnym kroku mięso owinąć ciastem francuskim.

mleté maso obalené v těstíčku na špejli – inspirace na výborný předkrm či svačinku!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

6) Wyłożyć na blachę i posmarować ubitym jajkiem.

mleté maso obalené v těstíčku na špejli – inspirace na výborný předkrm či svačinku!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

7) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

mleté maso obalené v těstíčku na špejli – inspirace na výborný předkrm či svačinku!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

INSTRUKCJE WIDEO DOTYCZĄCE MIĘSA MIELONEGO NA SZPADCE: