Jeśli szukasz idealnego deseru do popołudniowej kawy lub chciałeś spróbować nowego deseru kokosowego, to dobrze trafiłeś. Dziś przygotujemy pyszne kakaowe kromki z puszystym kremem i posypką kokosową. Jeśli raz spróbujesz tego pysznego przysmaku, na pewno stanie się on podstawą twojego repertuaru. Przynajmniej tak jest w domu. Jest tylko jedna rzecz łatwiejsza od zrobienia tej pysznej bułeczki, a jest nią objadanie się tymi plasterkami.
Czy już się ślinisz? Przygotujmy więc razem te pyszne kakaowe ptysie z kremem i kokosową posypką!

Pyszny przepis na kakaowe ptysie z kokosem:
Co będzie nam potrzebne:
Ciasto:
- 200 g mąki gruboziarnistej
- 200 ml mleka
- 2 jajka
- 100 ml oleju
- 100 g cukru
- 2 łyżki kakao
- 1 saszetka proszku do pieczenia
krem:
- 7 łyżek masła
- 1 l mleka
- 150 g cukru
- 200 g kokosa
Jak postępować:
1) Zacznij od kremu. Zacznij od podgrzania mleka na małym ogniu, dodaj cukier i masło. Mieszaj, aż masa będzie sztywna. Następnie odstawić na bok i pozostawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie, dodać kokos.
2) Teraz ciasto. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki na ciasto. Można użyć trzepaczki. Następnie podziel ciasto na dwie połówki.
3) Przygotować blachę do pieczenia, którą wyłożyć papierem do pieczenia. Połóż pierwszą połowę ciasta na blasze do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.
4) Po wyjęciu z piekarnika ciasto posmarować kremem kokosowym i przykryć drugim ciastem. Następnie włóż z powrotem do piekarnika.
5) Piec przez kolejne 25 minut lub dłużej. Po wyjęciu i ostudzeniu udekorować większą ilością kokosa.