Szukasz inspiracji na smaczną, pikantną przystawkę? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne kieszonki wypełnione kurczakiem i ziemniakami! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie jest bardzo proste i nie wymaga dużo czasu!
Przygotujmy więc razem te kieszonki nadziewane kurczakiem i ziemniakami!

Pyszny przepis na kieszonki z nadzieniem mięsnym:
Co będzie nam potrzebne:
Ciasto:
- 200 g kwaśnej śmietany
- 2 jajka
- 3 g soli
- 170 g roztopionego masła
- 650 g mąki zwykłej
- 12 g proszku do pieczenia
napełnianie:
- 400 g piersi z kurczaka
- 100 g cebuli
- 250 g gotowanych ziemniaków
- 10 g soli
- 5 g pieprzu
- 30 g roztopionego masła
- 1 jajko (do posmarowania)
Jak postępować:
1) Wymieszać śmietanę, jajka, proszek do pieczenia, roztopione masło i sól. Dokładnie wymieszać.

2) Dodać mąkę.
[caption id="attachment_209194" align="aligncenter" width="918"] Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes
3) Wyrobić gładkie ciasto i pozostawić na 30 minut pod ręcznikiem do herbaty.

4) Podzielić ciasto na kawałki równej wielkości i pozostawić na kilka minut pod ręcznikiem do herbaty.


5) Następnie każdy kawałek ciasta rozwałkować na okrąg o tej samej wielkości.

6) W misce połączyć wszystkie składniki wymienione dla nadzienia i wymieszać.

7) Rozłożyć nadzienie na cieście.

8) Przykryć drugim ciastem i utworzyć kieszonkę, jak poniżej. Dokładnie wygładź nadzienie, aby nie wypadło.

9) Wyłożyć na blachę i posmarować jajkiem.

10) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
