W tej grupie możesz również podzielić się z nami swoim ulubionym przepisem. Wystarczy dodać ładne zdjęcie ze składnikami i przetworzyć.
Ale teraz wracamy do dzisiejszego przepisu. Do przygotowania tego pysznego dania wystarczą zwykłe składniki, które prawie zawsze masz w domu. Może je przygotować prawie każdy początkujący.
Czy już się ślinisz? Przygotujmy razem te bananowo-czekoladowe muffinki.
Przepyszny przepis na bananowo-czekoladowe muffinki:
Co będzie nam potrzebne:
- 3 miękkie banany
- pół filiżanki cukru
- pół filiżanki oleju
- 1 szklanka mleka
- 2 szklanki mąki zwykłej
- proszek do pieczenia
- czekolada do gotowania
- kakao
Jak postępować:
1) Zacznij od rozgniecenia bananów i dodania cukru. Dokładnie wymieszać i dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Ponownie dokładnie wymieszać.
2) Masą napełnić foremki do muffinów. Dodaj kawałek czekolady do ciasta i posyp nim wierzch.
3) Piec w temperaturze 250 stopni przez około 5 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i pozostawić tak przez kolejne 10-12 minut.