Tę szybką sałatkę można przygotować w ciągu tygodnia na zwykłą kolację lub jako okazjonalny posiłek. Jest bardzo reprezentacyjny, aromatyczny i smaczny. Polecamy spróbować!

- 1 ogórek
- 200 g ugotowanego salami
- 1/2 szklanki zielonego groszku z puszki
- 3 gałązki kopru
- 3-4 łyżki majonezu
Na naleśniki:
- 2 jajka
- 1 łyżka kwaśnej śmietany (majonezu lub oleju roślinnego słonecznikowego)
- 1 łyżka stołowa skrobi
- 1/3 łyżeczki soli
- 1/3 łyżeczki kurkumy (opcjonalnie dla koloru)
Dodaj jajka, sól, śmietanę, skrobię i kurkumę (opcjonalnie) do miski i ubij za pomocą trzepaczki. Powinna powstać jednorodna kompozycja nadająca się do naleśników.

Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju i usmaż na niej 3-4 średnie naleśniki.

3. Ugotowane salami pokroić w paski (można użyć wędzonego salami lub gotowanego kurczaka), podobnie jak ogórek.


4. Naleśniki zwinąć w rulon i pokroić na małe płatki o grubości ok. 2-3 mm.

5. Przygotować sałatkę: Salami, ogórek, naleśniki, zielony groszek i drobno posiekany koperek włożyć do miski i wymieszać wszystkie składniki z kilkoma łyżkami majonezu.

Sałatka jest gotowa! Spróbuj. Nie jest trudny w przygotowaniu, a wszyscy będą zadowoleni z jego wspaniałego smaku.
