Strona główna PRZEPISY Salami do smarowania – szybkie przygotowanie i efekt wart zachodu

Salami do smarowania – szybkie przygotowanie i efekt wart zachodu

To smaczne smarowidło z dodatkiem kiełbasy z szynki z pewnością stanie się Twoim ulubionym towarzyszem śniadaniowym….

Salámová pomazánka! Rychlá příprava a výsledek stojí za to
Źródło: iStockphoto

 

  • 200 g szynki salami
  • 1 cebula
  • 50 g zmiękczonego masła
  • 100 g sera topionego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól do smaku
  • mielony czarny pieprz do smaku
  • mielony czerwony pieprz do smaku

 

Obrać i drobno posiekać cebulę. Szynkę salami pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z cebulą lub zmielić w maszynce do mięsa.

Dodaj pozostałe składniki (zmiękczone masło, serek topiony, majonez, musztardę) do szynki i cebuli i dobrze wymieszaj. Na koniec dodać sól, mielony czarny pieprz i mieloną czerwoną paprykę.

Nasza rada: majonezu do tego pysznego smarowidła nie trzeba kupować w sklepie, ale można go z łatwością przygotować w domu. Zainspiruj się naszym przepisem na majonez domowej roboty.