To smaczne smarowidło z dodatkiem kiełbasy z szynki z pewnością stanie się Twoim ulubionym towarzyszem śniadaniowym….

- 200 g szynki salami
- 1 cebula
- 50 g zmiękczonego masła
- 100 g sera topionego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól do smaku
- mielony czarny pieprz do smaku
- mielony czerwony pieprz do smaku
Obrać i drobno posiekać cebulę. Szynkę salami pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z cebulą lub zmielić w maszynce do mięsa.
Dodaj pozostałe składniki (zmiękczone masło, serek topiony, majonez, musztardę) do szynki i cebuli i dobrze wymieszaj. Na koniec dodać sól, mielony czarny pieprz i mieloną czerwoną paprykę.
Nasza rada: majonezu do tego pysznego smarowidła nie trzeba kupować w sklepie, ale można go z łatwością przygotować w domu. Zainspiruj się naszym przepisem na majonez domowej roboty.