Szukasz inspiracji na smaczne i słodkie przysmaki? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy fantastyczny biszkoptowy roladkę z dwoma różnymi kremami. Przygotowanie jest bardzo proste dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem.
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź kuchenkę i przygotujmy ten fantastyczny biszkopt z dwoma różnymi kremami!

Doskonały przepis na roladę biszkoptową:
Co będzie nam potrzebne:
- 400 ml mleka
- długie herbatniki
- 400 g mascarpone
- 100 g cukru
- 5 ml esencji waniliowej
- 600 ml bitej śmietany
- 200 g Nutelli
- 40 g kakao
Jak postępować:
1) Herbatniki namoczyć w mleku i ułożyć na folii w 3 rzędach.

2) Mascarpone i cukier ubić razem. Następnie dodać esencję waniliową.

3) W drugiej misce ubić śmietanę.

4) Wymieszaj oba kremy razem.

5) Krem podzielić na 2 połówki. Do jednej połówki dodać Nutellę.

6) Teraz na wierzchu babeczek ułożyć warstwę kremu.

7) Na koniec zwinąć w kłębek i wstawić do lodówki na 3 godziny.

8) Po wyjęciu posypać kakao w proszku.
