Szukasz inspiracji na coś dobrego i masz w domu kilka arkuszy ciasta francuskiego? W takim przypadku trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne kieszonki z ciasta francuskiego, wypełnione mieszanką sera i szynki! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem każdy może go przygotować!
Czy już się ślinisz? Przygotujmy razem te pyszne kieszonki z ciasta francuskiego wypełnione mieszanką sera i szynki!

Wspaniały przepis na kieszonki z ciasta francuskiego:
Co będzie nam potrzebne:
- 400 g ciasta francuskiego
- 1 jajko (do posmarowania)
- 150 g junior
- 200 g tartego sera
- 100 g serka śmietankowego
- 100 g kwaśnej śmietany
- pieprz, sól
- 1 żółtko (do posmarowania)
Jak postępować:
1) Ciasto francuskie pokroić w następujący sposób. Posmaruj jajkiem jeden nieobcięty róg.

2) W misce wymieszać pokrojonego w kostkę juniora, rozdrobniony ser, serek śmietankowy, śmietankę kremową, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.

3) Rozprowadzić powstałą masę na cieście w rogu, który został posmarowany. Przykryć drugą, nieprzeciętą stroną. Następnie ponownie posmaruj je jajkiem.


4) W kolejnym kroku zaplataj pocięte paski.

5) Kieszonki ułożyć na blasze do pieczenia i posmarować żółtkiem jajka.

6) Piec w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.
