Jesteś głodny, ale nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? Czy chciałbyś spróbować czegoś nowego? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy błyskawiczne mini serniczki bez pieczenia z polewą czekoladową. Jak sama nazwa wskazuje, jest to deser bez pieczenia. Przygotowanie jest więc bardzo proste i oszczędza czas, ale nasze ciasta muszą pozostać przez jakiś czas w lodówce, aby ładnie zastygły. Smak tego deseru może przypominać kinder pingui, który jest bardzo popularny wśród dzieci.
Czy zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź kuchenkę i przygotujmy razem ten błyskawiczny sernik bez pieczenia z polewą czekoladową!

Pyszny przepis na mini serniczki:
Co będzie nam potrzebne:
- 160 g czekolady mlecznej
- 30 g oleju roślinnego
Krem:
- 400 g twarogu
- 40 g miękkiego masła
- 50 g cukru pudru
- van. cukier
Jak postępować:
1) Czekoladę połamać na małe kawałki i roztopić w kuchence mikrofalowej.

2) Do roztopionej czekolady dodać olej i wymieszać.

3) Przygotuj silikonową foremkę, taką jak ta. Teraz zacznij smarować otwory czekoladą.

4) Umieścić w zamrażarce na 10 minut.

5) Po 10 minutach wyjąć foremkę i zacząć nakładać drugą warstwę czekolady. Ponownie umieść w zamrażarce.

6) Kontynuuj pracę z kremem. Wymieszać twaróg z cukrem i masłem. Dokładnie wymieszać.

7) Zacznij pipetować krem do foremek na czekoladę.

8) Dokładnie wygładź i zacznij ponownie nakładać warstwę czekolady.

9) Wyrównać i wstawić do lodówki na 2-3 godziny, aby poszczególne babeczki ładnie zastygły.


