Ten owocowy deser bez pieczenia smakuje niesamowicie. Jest to łatwe, smaczne i zdrowe. Polecam wypróbowanie go. Wszyscy natychmiast go pokochają.

- 100 g pokruszonych herbatników
- 2 obrane banany (120 g)
- 1 łyżeczka kakao
- 5-6 małych mandarynek
Na krem:
- 200 g serka śmietankowego
- 1 łyżka miodu
Banany pokroić na kilka kawałków i zmiksować blenderem. Posiekaj również herbatniki. Nie należy ich rozdrabniać na proszek. Pozostaw kilka kawałków więcej ziemi, aby poznać ich strukturę.

2. Pokruszone herbatniki włożyć do ciasta wraz z łyżeczką kakao.
3. Dodać krem bananowy i najpierw dobrze wymieszać łyżką, a następnie zagnieść ciasto rękami. Powinno powstać dość zwarte ciasto.

4. Przygotowanie kremu: W osobnej misce wymieszaj serek śmietankowy z miodem. Wymieszaj je mikserem na małej prędkości, aż uzyskasz puszysty krem.

5. Umieść ciasto na papierze do pieczenia i rozwałkuj je na kwadrat za pomocą wałka. Pod koniec, aby uzyskać idealny kształt, odetnij ciasto z miejsc, w których jest jego nadmiar, i dodaj je tam, gdzie go brakuje. Należy wziąć pod uwagę, że blacha do pieczenia musi być w stanie przykryć średnicę mandarynek.

6. Posmaruj ciasto kremem.
7. Obrać mandarynki i ułożyć je w rzędzie na brzegu ciasta.

Zwiń je w zwarty rulon. W razie potrzeby usuń nadmiar kremu za pomocą łyżki. Zawiń rolkę w papier i włóż do lodówki na kilka godzin.


9. Wyjmij bułkę, pokrój ją w plastry i podawaj z apetytem!
