Wybierasz się na przyjęcie lub uroczystość i chciałbyś przynieść coś ze sobą na stół? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy fantastyczne ptysie serowe z ciasta francuskiego. Przygotowanie jest bardzo proste, dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem!
Czy udało nam się dotrzeć do Ciebie z tą inspiracją? Przygotujmy razem te fantastyczne serowe ptysie!

Pyszny przepis na serowe śmigiełka:
Co będzie nam potrzebne:
- 400 g ciasta francuskiego
- 25 g przecieru pomidorowego
- oregano
- 200 g tartego sera
- 20 g pietruszki
- jajko do posmarowania
Jak postępować:
1) Ciasto francuskie posmarować purée. Dodać ser, oregano i pietruszkę.

2) Przykryć drugim arkuszem ciasta.

3) Poszczególne batoniki pokroić tak, jak widać na zdjęciu. Posmarować jajkiem.

4) Teraz ułóż 2 kromki jedna na drugiej i przyciśnij je do siebie szpikulcem.

5) Skręcić w śmigło i umieścić na blasze do pieczenia.

6) Posmarować jajkiem.

7) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
