Mówi się, że dobre jedzenie wzmacnia relacje. Dlaczego więc nie zaplanować popołudniowego spotkania z przyjaciółmi lub rodziną i nie przygotować czegoś naprawdę wyjątkowego? Ten przepis na karmelowy ryż na mleku jest właśnie taki. Przy filiżance dobrej kawy poczujesz się jak na chmurce.

- 500 ml mleka
- 100 g ryżu
- 1/2 opakowania cukru waniliowego
- 1/2 puszki karmelowego mleka skondensowanego
- 40 g ciemnej czekolady
Opłucz ryż i włóż go do garnka. Wlać mleko i dodać cukier waniliowy. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez około 15-20 minut. Zanim zacznie się gotować, wlej mleko skondensowane z karmelem.
2. Rozdzielić ryż na mleku do miseczek, posypać startą lub posiekaną czekoladą i podawać. Nasza rada: Jeśli lubisz zapach i smak anyżu gwiazdkowego, spróbuj dodać anyż gwiazdkowy do mleka i ryżu. Oczywiście, nie zapomnij usunąć anyżu gwiazdkowego przed podaniem.
Karmel i czekolada – wypróbowane połączenie, któremu niewielu potrafi się oprzeć…