Pyszne kakaowe ciało, delikatna śmietanka i świeże mandarynki. To trio zjednuje sobie zwolenników od pierwszego wejrzenia.

DLA KORPUSU
- 300 g herbatników kakaowych
- 150 g masła
DO KREMU
- 500 g Mascarpone
- 500 g miękkiego sera twarogowego
- 250 ml bitej śmietany
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 5 łyżek cukru pudru
- 1 puszka mandarynek
NA ŻÓŁTACZKĘ:
- 500 ml wody
- 60 g cukru granulowanego
- 2 opakowania mandarynkowej mrożonki
- 1 opakowanie Golden cob
1) Korpus: Masę należy wycisnąć do prostokątnej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić na chwilę do lodówki.
2: Aby przygotować krem, wymieszaj mascarpone, twarożek, wanilię i cukier puder. Ubij śmietanę i delikatnie wmieszaj ją w krem. Na cieście rozsmarować część kremu, następnie odsączone mandarynki i resztę kremu.
3) Żelatyna: Poczekać, aż fizz się rozpuści, a następnie doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj złotą kolbę w 150 ml wody, a następnie wlej ją do gotującej się fizzy, ciągle mieszając. Mieszaj, aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić i rozprowadzić na kremie.
4. Odstawić przygotowany sernik do zastygnięcia w chłodne miejsce.