Strona główna PRZEPISY Sernik mandarynkowy bez pieczenia, prosty i szybki w przygotowaniu

Sernik mandarynkowy bez pieczenia, prosty i szybki w przygotowaniu

Pyszne kakaowe ciało, delikatna śmietanka i świeże mandarynki. To trio zjednuje sobie zwolenników od pierwszego wejrzenia.

Nepečený mandarinkový cheesecake
Źródło: recipes.aktuality.sk

 

DLA KORPUSU

  • 300 g herbatników kakaowych
  • 150 g masła

DO KREMU

  • 500 g Mascarpone
  • 500 g miękkiego sera twarogowego
  • 250 ml bitej śmietany
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 puszka mandarynek

NA ŻÓŁTACZKĘ:

  • 500 ml wody
  • 60 g cukru granulowanego
  • 2 opakowania mandarynkowej mrożonki
  • 1 opakowanie Golden cob

1) Korpus: Masę należy wycisnąć do prostokątnej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić na chwilę do lodówki.

2: Aby przygotować krem, wymieszaj mascarpone, twarożek, wanilię i cukier puder. Ubij śmietanę i delikatnie wmieszaj ją w krem. Na cieście rozsmarować część kremu, następnie odsączone mandarynki i resztę kremu.

3) Żelatyna: Poczekać, aż fizz się rozpuści, a następnie doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj złotą kolbę w 150 ml wody, a następnie wlej ją do gotującej się fizzy, ciągle mieszając. Mieszaj, aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić i rozprowadzić na kremie.

4. Odstawić przygotowany sernik do zastygnięcia w chłodne miejsce.