Nie wiesz, co ugotować na obiad i nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? Krok po kroku przedstawiamy wspaniały przepis na Kurczaka Cordon Bleu. Przygotowanie zajmie Ci tylko kilka minut i będziesz mieć pyszny, pełnowartościowy obiad lub kolację.

- 4 szt. piersi z kurczaka
- 8 plasterków szynki
- 8 plasterków sera do smaku
- sól do smaku
- pieprz czarny mielony
- odrobina zwykłej mąki
- jajka
- bułka tarta do posypania
Piersi z kurczaka pokroić w plastry i delikatnie zmiękczyć. Każdy kotlet posolić i popieprzyć z obu stron.
2. Na każdym filecie ułóż po dwa plasterki szynki i sera, a następnie złóż je na pół.
3. Przygotowane mięso obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
4. Podawać z warzywami gotowanymi na parze, sałatką jarzynową lub ziemniakami.