Szukasz inspiracji na coś jabłkowego, orzechowego i smacznego? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy fantastyczne domowe kieszonki z nadzieniem jabłkowo-orzechowym! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste i nie wymaga wiele czasu!
Czy już zaczynasz się ślinić? Przygotujmy razem te fantastyczne domowe kieszonki z nadzieniem orzechowo-jabłkowym!!!

Pyszny przepis na nadzienie do woreczków z nadzieniem:
Co będzie nam potrzebne:
Ciasto:
- 500 g mąki zwykłej
- 8 g drożdży
- 80 g masła
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 300 ml mleka
- 100 g cukru kryształu
- 5 g soli
napełnianie:
- 4 jabłka
- 150 g cukru
- 5 g cynamonu
- 1 jajko
- 10 ml mleka
- 150 g mieszanych orzechów włoskich
Jak postępować:
1) Na początku wymieszać mleko, cukier i drożdże. Wymieszać i odstawić na 15 minut pod ręcznikiem.

2) Teraz dodać jajko, żółtko i sól. Ponownie wymieszać.

3) Teraz dodaj mąkę. Wyrobić ładne ciasto.

4) Gdy ciasto zacznie się lekko formować, dodać masło i dokładnie je wyrobić.

5) Pozostawić ciasto do wyrośnięcia pod ręcznikiem na 60 minut.

6) Rozwałkować ciasto na posypanym mąką wałku.

7) Przejście do nadzienia. Na małym ogniu zacznij gotować starte jabłka, zmiksowane orzechy, cukier i cynamon.

8) Równomiernie rozprowadzić nadzienie na cieście.

9) W następnym kroku pokroić ciasto tak, jak widać na zdjęciu. Następnie przekrój ją na dwie połówki.

10) Teraz zacznij przewijać w kierunku wyciętych pasków.

11) Na koniec pokroić na pojedyncze kieszonki i ułożyć na blasze, którą wyłożyliście papierem do pieczenia.

12) Posmarować ubitym jajkiem i mlekiem.

13) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
