Dziś przygotujemy fantastyczny tort śmietankowy bez pieczenia z dżemem, herbatnikami i czekoladą. Jeśli więc szukasz inspiracji na smakołyki, które możesz zabrać ze sobą na imprezę, to dobrze trafiłeś! Przygotowanie tego kremowego przysmaku jest nieco bardziej pracochłonne, ale później będziesz się nim delektować jeszcze bardziej! Ale nie musisz się martwić! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo może go przygotować prawie każdy początkujący kucharz!
Czy udało nam się dotrzeć do Ciebie z tą dobrocią? Załóż więc czapkę kucharską, weź kuchenkę i przygotujmy razem ten fantastyczny tort śmietankowy bez pieczenia z dżemem, herbatnikami i czekoladą!

Wspaniały przepis na ciasto z kremem bez pieczenia:
Co będzie nam potrzebne:
- herbatniki pomarańczowe z czekoladą
- 500 g serka śmietankowego
- 10 ml esencji waniliowej
- 500 g bitej śmietany
- 200 g cukru pudru
- 10 g żelatyny
- 30 ml wody
- 200 g dżemu pomarańczowego
- ciemna czekolada
Jak postępować:
1) Zacząć od wyłożenia dna formy do pieczenia ciastek herbatnikami.

2) W misce ubić serek śmietankowy. Dodać esencję waniliową.

3) W drugiej misce ubić śmietanę z cukrem.

4) Wymieszać z pierwszą mieszanką. Dodaj żelatynę i wodę. Wszystko dokładnie wymieszaj!

5) Połowę kremu rozsmarować na ciasteczkowym spodzie. Dokładnie gładkie.


6) Używając np. worka do dekoracji, rozprowadzić trochę kremu po obwodzie formy.

7) W kolejnym kroku rozsmarować dżem. Dokładnie wygładzić.

8) Następnie reszta naszego kremu. Wygładzić i wstawić do lodówki na 2 godziny.

9) W następnym kroku w mikrofalówce roztopić gorącą czekoladę i 50 ml śmietanki.


10) Rozprowadź lukier na naszym torcie. Dokładnie wygładzić.

11) Na koniec ułożyć ciasteczka na obwodzie i pozostawić jeszcze na kilka minut w lodówce.

