Jesteście głodni i chcielibyście spróbować czegoś nowego? Czy masz w domu co najmniej kilka sztuk jabłek? W takim przypadku trafiłeś we właściwe miejsce! Dzisiaj przygotujemy smażone jabłka obtoczone w cieście i cukrze. Przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste i zajmuje niewiele czasu. Jest to zasługa przede wszystkim przepisu ze zdjęciem i instrukcji wideo. Ten smakołyk można przygotować naprawdę szybko, a dzięki temu świetnie nadaje się na poczęstunek dla niespodziewanego gościa.
Czy udało nam się dotrzeć do Ciebie z tą dobrocią? Przygotujmy razem te smażone jabłka obtoczone w cieście i cukrze!

Pyszny przepis na smażone jabłka:
Czego potrzebujemy:
- 500 g mąki zwykłej
- 15 g suchych drożdży
- 10 g proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 3 łyżki cukru kryształu
- 1 jajko
- 200 ml ciepłego mleka
- 3 sztuki jabłek
Jak postępować:
1) Zacznij od wymieszania wszystkich sypkich składników. Dokładnie wymieszać.

2) Następnie dodać ubite jajka.

3) Na koniec dodać mleko.

4) Wyrobić gładkie ciasto, przykryć ręcznikiem do herbaty i pozostawić na 30 minut.

5) Po 30 minutach ciasto rozwałkować na posypanym mąką wałku. Teraz zacznij układać na cieście obrane jabłka.

6) Zwinąć roladę w rulon, a następnie posmarować wodą i lekko ścisnąć, aby jabłka nie wypadły. Teraz zacznij wycinać poszczególne części.

7) Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.


8) Na koniec obtoczyć kawałki w cukrze.
