Indyk sauté to jedno z najszybszych dań, jakie można przyrządzić, i nie wymaga dużego doświadczenia w kuchni. Wszystko, czego potrzebujesz, to trochę mięsa z indyka, trochę przypraw i chęć do gotowania. Delikatnie pikantny sos z indyka jest zrównoważony ryżem warzywnym i świeżą sałatką, a całe przygotowanie zajmuje tylko 45 minut.

Pikantny sos z indyka
- 500 g piersi z indyka
- 3 łyżki stołowe oleju roślinnego
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 2 sztuki papryczek chili
- 1/2 szt. wywaru z kurczaka (bulionu)
- 1 garść natki pietruszki
- sól
- pieprz
- słodka papryka mielona
1) Piersi umyć, osuszyć i pokroić w mniejszą kostkę.
2. W głębszym garnku rozgrzać olej, dodać mięso i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż każdy kawałek będzie miękki.
3. W międzyczasie oczyść cebulę i czosnek oraz usuń nasiona chili. Cebulę, czosnek i chili drobno posiekać i dodać do maski.
4. Doprawiamy solą i pieprzem, oprószamy papryką i zalewamy bulionem, tak aby mięso nie było całkowicie przykryte. Przykryć i gotować na wolnym ogniu do miękkości (około 40 minut), od czasu do czasu dolewając bulion.
5. Na koniec zdjąć z ognia i wmieszać drobno posiekaną natkę pietruszki. Podawać z ryżem gotowanym na parze i sałatką.
.