Szukasz inspiracji do popołudniowej kawy? Czy masz ochotę na coś bez pieczenia, kremowego i z Nutellą? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy razem niepieczone biszkopty z luksusowym kremem i Nutellą! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste!
Czy udało nam się dotrzeć do Ciebie z tą dobrocią? Przygotujmy razem ten deser biszkoptowy bez pieczenia z pysznym kremem i Nutellą!

Pyszny przepis na biszkopty:
Co będzie nam potrzebne:
- długie herbatniki
- mleko (na herbatniki)
- 500 ml mleka
- 2 jajka
- 60 g masła
- 50 g mąki zwykłej
- 250 g bitej śmietany
- 5 ml van. Aromat
- nutella
Jak postępować:
1) Jajka, cukier i wannę ubić razem. 1.

2) Dodać mąkę i ponownie dokładnie wymieszać.

3) Zacząć gotować mleko i masło na małym ogniu.

4) Po chwili dodać masę jajeczną.


5) Gdy nasz krem zgęstnieje, odstawiamy go na bok i pozostawiamy do ostygnięcia.
6) Schłodzony krem połączyć z bitą śmietaną i dokładnie wymieszać.

7) Przygotować formę i wyłożyć ją folią spożywczą.
8) Na spodzie rozsmarować trochę kremu.

9) Następnie warstwa biszkoptów, które namoczyliśmy w mleku.

10) Babeczki ponownie posmarować kremem maślanym.

11) Na wierzchu kremu ułożyć warstwę Nutelli.

12) Następnie znów warstwa herbatników.

13) Upiec ciasteczka i ponownie posmarować Nutellą.

14) Teraz ponownie ułóż warstwę biszkoptu i polej pozostałym kremem.

15) Następnie deser wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po wyjęciu udekoruj Nutellą.
