Dziś przygotujemy puszysty strudel z nadzieniem z Nutelli, który będzie smakował całej rodzinie! Jeśli jednak nutella nie jest Twoim ulubionym nadzieniem, możesz zastąpić ją tym, na co masz ochotę. Może to być dżem lub posiekane orzechy. Istnieje jednak wiele możliwości. Dzięki różnorodności nadzień deser ten jest bardzo popularny zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych.
Czy dotarliśmy do Ciebie z tym deserem? Załóż więc czapkę szefa kuchni, weź kuchenkę i razem przygotujmy ten puszysty strudel z nadzieniem Nutella!

Przepyszny przepis na puszysty strudel z Nutellą:
Czego potrzebujemy:
- 130 ml letniej wody
- 12 g świeżych drożdży
- 40 g cukru kryształu
- szczypta soli
- szczypta esencji waniliowej
- 300 g mąki zwykłej
- 40 g zmiękczonego masła
Jak postępować:
1) Na początku wymieszać wodę, drożdże, cukier, sól i esencję waniliową. Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj przesianą mąkę i zmiękczone masło.

2) Wyrobić gładkie ciasto. Następnie pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 10 minut.

3) Następnie rozwałkować ciasto i pociąć je na 3 części, jak na zdjęciu. Każdą część posmarować wybranym przez nas nadzieniem.

4) Sklej każdą część.

5) Na koniec spleć całość w następujący sposób.

6) Teraz przygotować blachę, którą smarowaliśmy i ułożyć na niej nasz strudel. Przykryć folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia na 30-40 minut.

7) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
