Strona główna PRZEPISY Naleśniki z dyni i ogórka – niekonwencjonalne, ale bardzo smaczne

Naleśniki z dyni i ogórka – niekonwencjonalne, ale bardzo smaczne

Kiedy wracasz do domu późnym wieczorem, jesteś głodny, ale ostatnią rzeczą, na jaką masz ochotę, jest stanie godzinami przy kuchence, ten przepis na szybką, łatwą i smaczną kolację bardzo Ci się przyda. Koniecznie wypróbuj dzisiejszy przepis na placki z dyni. Rezultat będzie dla Ciebie miłym zaskoczeniem.

Dýňovo-cuketové placky - netradiční, ale velice chutné
Źródło: iStockphoto

 

Naleśniki dyniowo-ciasteczkowe

 

  • 500 g dyni hokkaido
  • 500 g cukinii
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 jajka
  • 130 g mąki gruboziarnistej
  • sól do smaku
  • mielony czarny pieprz do smaku
  • majeranek do smaku
  • olej do smażenia

 

  • Zetrzeć na grubej tarce dynię i cukinię.
  • Cebulę i czosnek drobno posiekać i zmiksować na pastę.
  • Przełóż wszystko do miski, dodaj jajka, mąkę, sól, mielony czarny pieprz i majeranek.
  • Mąkę dodawaj stopniowo – możesz dodawać lub odejmować w zależności od potrzeb. Wszystko dobrze wymieszać.
  • Na patelni rozgrzać olej i usmażyć naleśniki.
  • Można je podawać na przykład z sosem czosnkowym wzbogaconym cebulką dymką.