Kiedy wracasz do domu późnym wieczorem, jesteś głodny, ale ostatnią rzeczą, na jaką masz ochotę, jest stanie godzinami przy kuchence, ten przepis na szybką, łatwą i smaczną kolację bardzo Ci się przyda. Koniecznie wypróbuj dzisiejszy przepis na placki z dyni. Rezultat będzie dla Ciebie miłym zaskoczeniem.

Naleśniki dyniowo-ciasteczkowe
- 500 g dyni hokkaido
- 500 g cukinii
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 3 jajka
- 130 g mąki gruboziarnistej
- sól do smaku
- mielony czarny pieprz do smaku
- majeranek do smaku
- olej do smażenia
- Zetrzeć na grubej tarce dynię i cukinię.
- Cebulę i czosnek drobno posiekać i zmiksować na pastę.
- Przełóż wszystko do miski, dodaj jajka, mąkę, sól, mielony czarny pieprz i majeranek.
- Mąkę dodawaj stopniowo – możesz dodawać lub odejmować w zależności od potrzeb. Wszystko dobrze wymieszać.
- Na patelni rozgrzać olej i usmażyć naleśniki.
- Można je podawać na przykład z sosem czosnkowym wzbogaconym cebulką dymką.