Nie wiesz, co ugotować na obiad i nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? Krok po kroku przedstawiamy wspaniały przepis na sałatkę „Milanese”. Jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut, a stanowi pyszny, pełnowartościowy obiad lub kolację.

Sałatka „Milanese”
- 8 jaj
- 200 g sera topionego
- 1 pęczek łodyg zielonej cebulki
- 150 g zielonego groszku z puszki
- 2-3 łyżki stołowe majonezu
- sól i czarny pieprz do smaku
Ugotować jajka. Pozostawić do ostygnięcia i obrać ze skorupek. Pokrój je w kostkę i dodaj do miski.


2. Wskazówka. Wyjąć je i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Aby zapobiec przywieraniu sera, zaleca się posmarowanie tarki olejem słonecznikowym. Dodaj ją do miski.


3. Dodać groszek konserwowy, drobno posiekaną cebulę i majonez.

4. Doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać sałatkę za pomocą łyżki.

5. Rozłóż łyżką do mniejszych miseczek i podawaj z apetytem.