Strona główna PRZEPISY Błyskawiczne plastry kremu o delikatnym smaku i fantastycznym kremie, w którym od...

Błyskawiczne plastry kremu o delikatnym smaku i fantastycznym kremie, w którym od razu się zakochasz

W dzisiejszym artykule przedstawimy Wam niesamowity kremowy deser, czyli błyskawiczne custardy z fantastycznym kremem, który z pewnością pokochacie. Przygotowanie się do tego zajmie Ci minimum cennego czasu. W przypadku tego fantastycznego deseru nie ma takiej możliwości.

Będziesz cieszyć się boskimi kawałkami, które już po pierwszym spróbowaniu będziesz chciał zrobić ponownie i ponownie. Od razu je pokochasz. Szczególnie chrupiąca polewa czekoladowa jest prawdziwym przysmakiem.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Błyskawiczne custardowe kawałki o delikatnym smaku i kremowej konsystencji

 

ciasto:

  • 6 jaj
  • 6 łyżek stołowych cukru granulowanego
  • 6 łyżek mąki gruboziarnistej
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1,5 dl oleju
  • 1,5 dl mleka

krem:

  • 2 puddingi czekoladowe
  • 9 dl mleka
  • 6 łyżek stołowych cukru
  • 150 g masła

lukrowanie:

  • 2 czekolady mleczne
  • pół filiżanki śmietany (my użyliśmy białej czekolady)

 

  1. Oddziel białka od żółtek. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania piany. Dodać olej i mieszać przez kilka minut. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wmieszać sztywny śnieg z białek.
  2. Wylać masę na natłuszczoną i posypaną mąką blachę do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut.
  3. Ugotować budyń czekoladowy i jeszcze ciepły wymieszać z masłem.
  4. Upieczone ciasto nakłuć widelcem i wylać na nie budyń. Wygładzić lukier na cieście, tak aby krem wyciekł przez otwory. Pozostawić do lekkiego ostygnięcia, a w tym czasie przygotować lukier.
  5. Śmietankę podgrzać w kąpieli wodnej, a gdy będzie gorąca, wlać do niej czekoladę.
  6. Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie natychmiast polej cały deser polewą.
  7. Pozostawić wszystko do ostygnięcia i stwardnienia w lodówce.

.