W dzisiejszym artykule przedstawimy Wam niesamowity kremowy deser, czyli błyskawiczne custardy z fantastycznym kremem, który z pewnością pokochacie. Przygotowanie się do tego zajmie Ci minimum cennego czasu. W przypadku tego fantastycznego deseru nie ma takiej możliwości.
Będziesz cieszyć się boskimi kawałkami, które już po pierwszym spróbowaniu będziesz chciał zrobić ponownie i ponownie. Od razu je pokochasz. Szczególnie chrupiąca polewa czekoladowa jest prawdziwym przysmakiem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Błyskawiczne custardowe kawałki o delikatnym smaku i kremowej konsystencji
ciasto:
- 6 jaj
- 6 łyżek stołowych cukru granulowanego
- 6 łyżek mąki gruboziarnistej
- 1 proszek do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 1,5 dl oleju
- 1,5 dl mleka
krem:
- 2 puddingi czekoladowe
- 9 dl mleka
- 6 łyżek stołowych cukru
- 150 g masła
lukrowanie:
- 2 czekolady mleczne
- pół filiżanki śmietany (my użyliśmy białej czekolady)
- Oddziel białka od żółtek. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania piany. Dodać olej i mieszać przez kilka minut. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wmieszać sztywny śnieg z białek.
- Wylać masę na natłuszczoną i posypaną mąką blachę do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut.
- Ugotować budyń czekoladowy i jeszcze ciepły wymieszać z masłem.
- Upieczone ciasto nakłuć widelcem i wylać na nie budyń. Wygładzić lukier na cieście, tak aby krem wyciekł przez otwory. Pozostawić do lekkiego ostygnięcia, a w tym czasie przygotować lukier.
- Śmietankę podgrzać w kąpieli wodnej, a gdy będzie gorąca, wlać do niej czekoladę.
- Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie natychmiast polej cały deser polewą.
- Pozostawić wszystko do ostygnięcia i stwardnienia w lodówce.
.