Uwielbiasz smak wybornego cappuccino? W takim razie zdecydowanie czytaj dalej. Pokażemy Ci przepis na pyszne cappuccino w plastrach z luksusowym kremem i delikatnym smakiem, ale przygotowanie jest tak proste, że poradzi sobie z nim każdy początkujący. Przekonaj się sam i daj swojej rodzinie spróbować tego pysznego deseru, który uzależnia już po pierwszym kęsie. Zobaczysz, że z przyjemnością będziesz wracać po więcej tego pysznego deseru.

Przepis na pyszne ciacha do cappuccino:
Co będzie nam potrzebne:
Na ciasto:
- 6 jaj
- 100 g cukru
- 4 łyżki stołowe miodu
- 50 ml oleju
- 1-2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki stołowe kakao
- 1 szklanka mąki zwykłej
Na krem:
- 600 ml mleka
- 4 żółtka
- 100 g cukru
- 20 g mąki zwykłej
- 50 g skrobi
- 3 łyżki stołowe cappuccino
- 200 g masła
- szczypta soli
- Opiłki czekolady (powyżej)
Jak będziemy postępować:
- Wymieszaj jajka z cukrem i miodem. Dodaj mąkę z kakao w proszku i proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj, a następnie wlej olej. Podzielić ciasto na trzy części. Piecz każdy plaster osobno na wyłożonej papierem do pieczenia blasze w temperaturze 180°C przez 40 minut.
- Aby przygotować krem, połącz żółtka z cukrem i solą, a następnie zmiksuj na gładką masę. Dodaj mąkę i skrobię. Rozpuść cappuccino w mleku, a następnie doprowadź do wrzenia. Dodać masę żółtkową i mieszać na małym ogniu do zgęstnienia.
- Odstaw krem do ostygnięcia, a następnie zmiksuj go z masłem do uzyskania puszystej konsystencji.
- Posmaruj pierwszą część tortu 1/3 kremu. Położyć drugi kawałek ciasta i kolejny kawałek kremu. Położyć ostatni plasterek i resztę kremu.
- Posypać wiórkami czekoladowymi lub polać roztopioną czekoladą.
Życzymy dobrego smaku!
Podziel się tym przepisem, Twoi znajomi na pewno go pokochają!