Strona główna PRZEPISY Pyszne cappuccino w plasterkach z luksusową śmietanką i delikatnym smakiem

Pyszne cappuccino w plasterkach z luksusową śmietanką i delikatnym smakiem

Uwielbiasz smak wybornego cappuccino? W takim razie zdecydowanie czytaj dalej. Pokażemy Ci przepis na pyszne cappuccino w plastrach z luksusowym kremem i delikatnym smakiem, ale przygotowanie jest tak proste, że poradzi sobie z nim każdy początkujący. Przekonaj się sam i daj swojej rodzinie spróbować tego pysznego deseru, który uzależnia już po pierwszym kęsie. Zobaczysz, że z przyjemnością będziesz wracać po więcej tego pysznego deseru.

Źródło: iladies.ro

Przepis na pyszne ciacha do cappuccino:

Co będzie nam potrzebne:

Na ciasto:

  • 6 jaj
  • 100 g cukru
  • 4 łyżki stołowe miodu
  • 50 ml oleju
  • 1-2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki stołowe kakao
  • 1 szklanka mąki zwykłej

Na krem:

  • 600 ml mleka
  • 4 żółtka
  • 100 g cukru
  • 20 g mąki zwykłej
  • 50 g skrobi
  • 3 łyżki stołowe cappuccino
  • 200 g masła
  • szczypta soli
  • Opiłki czekolady (powyżej)

Jak będziemy postępować:

  1. Wymieszaj jajka z cukrem i miodem. Dodaj mąkę z kakao w proszku i proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj, a następnie wlej olej. Podzielić ciasto na trzy części. Piecz każdy plaster osobno na wyłożonej papierem do pieczenia blasze w temperaturze 180°C przez 40 minut.
  2. Aby przygotować krem, połącz żółtka z cukrem i solą, a następnie zmiksuj na gładką masę. Dodaj mąkę i skrobię. Rozpuść cappuccino w mleku, a następnie doprowadź do wrzenia. Dodać masę żółtkową i mieszać na małym ogniu do zgęstnienia.
  3. Odstaw krem do ostygnięcia, a następnie zmiksuj go z masłem do uzyskania puszystej konsystencji.
  4. Posmaruj pierwszą część tortu 1/3 kremu. Położyć drugi kawałek ciasta i kolejny kawałek kremu. Położyć ostatni plasterek i resztę kremu.
  5. Posypać wiórkami czekoladowymi lub polać roztopioną czekoladą.

Życzymy dobrego smaku!

Podziel się tym przepisem, Twoi znajomi na pewno go pokochają!