Szukasz inspiracji na szybką przekąskę? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy moją ulubioną przystawkę z mięsa mielonego i ciasta francuskiego, która z pewnością przekona także Ciebie! Dzięki przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo każdy może go przygotować!
Czy już zaczynasz się ślinić? Przygotujmy razem popularną przystawkę z mięsa mielonego i ciasta francuskiego, która z pewnością Cię zachwyci!
Wspaniały przepis na ulubioną przystawkę:
Czego potrzebujemy:
- 800 g ciasta francuskiego
- 450 g mięsa mielonego
- 2 jajka
- 1 cebula
- sól, pieprz
- 100 g eydamu
- 1 jajko (do posmarowania)
Jak postępować:
1) Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o równej wielkości.
2) W misce wymieszać mięso, jajka, cebulę, sól i pieprz.
3) Uformować kulki, dodając trochę więcej sera.
4) Na jednym kwadracie ciasta ułożyć klopsik. Drugi kwadrat ciasta złożyć na mięso i dokładnie wygładzić.
5) Ułożyć na blasze i posmarować jajkiem.
6) Przytnij górę w następujący sposób.
7) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.