Szukasz inspiracji na smaczny i bezpretensjonalny deser? Czy ma to być coś z dżemem jabłkowym? W takim przypadku trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś zrobimy razem pyszne, chrupiące sakiewki wypełnione dżemem jabłkowym! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i nie wymaga wiele czasu.
Czy udało nam się dotrzeć do Ciebie z tą dobrocią? Przygotujmy razem te pyszne, chrupiące ptysie z nadzieniem jabłkowym!
Pyszny przepis na worki z nadzieniem:
Co będzie nam potrzebne:
- 500 g mąki zwykłej
- 10 g drożdży suszonych
- 200 ml mleka
- 100 g cukru kryształu
- 1 jajko
- 100 g masła
- dżem jabłkowy
Jak postępować:
1) Wymieszać mąkę, cukier, drożdże, jajka i mleko.
2) Wyrobić gładkie ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na 60 minut pod ręcznikiem do herbaty.
3) Następnie podzielić ją na około 10 równych kawałków.
4) Każdy kawałek rozwałkować i wyciąć na kształt prostokąta.
5) Teraz wytnij poszczególne paski.
6) Na środku rozsmarować dżem jabłkowy.
7) Teraz złóż poszczególne paski jeden na drugim.
8) Wyłożyć na blachę i posmarować jajkiem.
9) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.