Strona główna PRZEPISY Szarlotka: Dużo jabłek, mało ciasta i fantastyczny smak – zachowaj ten przepis!

Szarlotka: Dużo jabłek, mało ciasta i fantastyczny smak – zachowaj ten przepis!

W dzisiejszym artykule przyjrzymy się fantastycznemu przepisowi na szarlotkę, który z pewnością Ci się spodoba. Ten przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Zawiera dużo jabłek i mało ciasta. Zrób to ciasto także dla swoich przyjaciół, na pewno je pokochają.


Co będzie nam potrzebne:

  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 50 g cukru (3 łyżki stołowe + 1/2)
  • 100 ml mleka
  • skórka otarta z 1/2 cytryny
  • sok z 1/2 cytryny
  • 50 g masła
  • 80 g mąki pszennej
  • 2 duże jabłka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Jak postępować:

1) Jabłka najpierw oczyścić i cienko pokroić, a następnie zalać sokiem z cytryny.

Źródło: youtube.com/ Las Recetas & Trucos de Anna

2) Jajka ubić ze szczyptą soli. Dodać cukier i ubijać do uzyskania piany.

Źródło: youtube.com/ Las Recetas & Trucos de Anna

3) Następnie wmieszać mleko. Dodać roztopione masło, skórkę z cytryny, mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić jednolite ciasto.

Źródło: youtube.com/ Las Recetas & Trucos de Anna

4) Do ciasta dodać plasterki jabłek i wylać masę na mniejszą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wlej resztę masła.

Źródło: youtube.com/ Las Recetas & Trucos de Anna

5) Piec w temperaturze 180 stopni przez 55 minut.

Recept na Jablečný koláč
Źródło: youtube.com/ Las Recetas & Trucos de Anna

INSTRUKCJE WIDEO:

Życzymy Wam, abyście dobrze smakowali.