Szukasz inspiracji na smaczną, słodką nowość? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy fantastyczne bułeczki jabłkowo-cynamonowe. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste i nie wymaga dużo czasu!
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź kuchenkę i przygotujmy razem te luksusowe jabłkowe bułeczki cynamonowe!

Pyszny przepis na bułeczki z nadzieniem:
Co będzie nam potrzebne:
- ciasto filo 500 g
- 1 kg jabłek
- 100 g brązowego cukru
- 3 ml van. Aromat
- 50 ml wody
- 20 g skrobi
- 120 g orzechów włoskich
- 50 g brązowego cukru
- 20 g cynamonu
- 200 g masła
- 50 ml oleju
Jak postępować:
1) Wymieszać roztopione masło i olej.

2) Pierwszy kawałek ciasta posmarować masłem.

3) W misce wymieszać orzechy włoskie, cynamon i 50 g brązowego cukru.

4) Na posmarowanym arkuszu ciasta rozsmarować masę orzechową.

5) W następnym kroku na wierzchu masy orzechowej położyć kolejny płat ciasta. Ponownie posmaruj je masłem. Złożyć na drugim arkuszu ciasta.

6) Na małym ogniu zacząć gotować starte jabłka z 100 g brązowego cukru.

7) Dodaj wodę ze skrobią i esencję waniliową. Chwilę gotować na wolnym ogniu.

8) Masę jabłkową rozsmarować na brzegu ciasta.

9) Złóż oba boki na drugą stronę i zacznij zwijać.

10) Bułki umieścić w naczyniu do pieczenia, a następnie pokroić poszczególne mniejsze bułki.

11) Na koniec posmarować masłem.

12) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
