W dzisiejszym artykule zajmiemy się przygotowaniem fantastycznego tortu. To ciasto z truskawkami jest bardzo proste w przygotowaniu, dlatego poradzi sobie z nim nawet osoba zupełnie początkująca, a wkrótce stanie się Twoim ulubionym deserem na każdą okazję. Przekonasz się, że Ty i cała Twoja rodzina pokochacie ten deser. Zobaczmy, jak je przygotować.
Co będzie nam potrzebne:
- 400 g – mrożonych truskawek
- 100 ml wody
- 50 g – cukier
- 20 g – skrobia kukurydziana
Na krem:
- 800 g – jogurt
- 50 g – miodu
- 1 sztuka – skórka z cytryny
- 5 g – suszonej żelatyny
- 250 g – herbatniki kakaowe
- 90 g roztopionego masła
Rozmiar formy: 15×15 cm
Jak postępować:
1) Najpierw należy pozwolić żelatynie napęcznieć w wodzie, a następnie podgrzewać ją na ogniu do rozpuszczenia.
2) Herbatniki zmiksować w blenderze, wymieszać z masłem i wyłożyć 1/2 masy na dno formy.
3) Jogurt wymieszać z miodem i rozpuszczoną żelatyną. Następnie, za pomocą łyżki, nałóż 1/2 masy na wierzch ciasta.
4) Wygładzić krem i kontynuować z resztą ciasta. Następnie nałożyć pozostałą część kremu.
5) Mrożone truskawki gotować z wodą, cukrem i skrobią, aż masa zgęstnieje.
6) Masę wyłożyć na wierzchu warstwy ciasteczek. Następnie wystarczy schować je do lodówki na 2 godziny i można podawać.
Życzymy Wam, abyście dobrze smakowali.
VIDEO RECIPE:
Jeśli spodobał Ci się przepis na ciasto truskawkowe bez pieczenia, nie zapomnij podzielić się nim z przyjaciółmi, którym na pewno też się spodoba. Możesz również zapoznać się z przepisem na sernik cappuccino z bułeczką
.
Źródło przepisu.