Strona główna PRZEPISY Pieczone plastry schabu, które przygotowuje się w chwilę, a potem tylko piecze

Pieczone plastry schabu, które przygotowuje się w chwilę, a potem tylko piecze

Wieprzowina jest bardzo popularnym składnikiem wielu kuchni. Zaskocz swoich gości nowym przepisem z ich ulubionych składników. Przygotuj dla nich pieczone plastry wieprzowiny, które będą uwielbiać. Gdy odkryjesz, jakie to proste, będziesz chciał przygotowywać ten przepis co tydzień.

Vepřové plátky s náplní těsně před pečením.
Plastry wieprzowiny z nadzieniem tuż przed pieczeniem. Źródło: schnell lecker

Co będzie nam potrzebne do przygotowania pieczonych plastrów wieprzowych:

  • 4 plastry wieprzowiny
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 cebula
  • 100 g sera twardego
  • 2 ugotowane jajka
  • 3 łyżki majonezu

Jak postępować:

1) Na wierzchu każdego plastra mięsa wyciąć kratkę. Posolić i popieprzyć mięso z obu stron.

2) Cebulę oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Ułóż cebulę na dnie naczynia do pieczenia i ułóż na niej plastry mięsa.

Vepřové maso ukládáme těsně vedle sebe.
Ułóż wieprzowinę blisko siebie. Źródło: schnell lecker

3) Następnie zetrzeć na grubej tarce twardy ser i oba ugotowane na twardo jajka. Doprawić solą i dodać majonez. Następnie nałożyć tę mieszankę na wierzch mięsa.

Směs rovnoměrně rozetřeme po celé ploše.
Rozprowadź równomiernie masę na całej powierzchni. Źródło: schnell lecker

4) Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez około 30 minut.

5) Jako przystawkę polecamy świeżą sałatę, ziemniaki lub warzywa gotowane na parze.

Vepřové plátky jsou velmi šťavnaté a chutné
Plastry wieprzowiny są bardzo soczyste i smaczne. Źródło: schnell lecker

Życzymy dobrego smaku!

Czy wypróbowałeś już ten wspaniały przepis? Podziel się z nami wynikami. Zrób zdjęcie swojego dzieła i wyślij je na nasz adres e-mail [email protected]. Dziękuję

INSTRUKCJE WIDEO DOTYCZĄCE PIECZONYCH PLASTRÓW WIEPRZOWYCH:

 

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi! Jestem pewna, że im też się spodoba.