Wieprzowina jest bardzo popularnym składnikiem wielu kuchni. Zaskocz swoich gości nowym przepisem z ich ulubionych składników. Przygotuj dla nich pieczone plastry wieprzowiny, które będą uwielbiać. Gdy odkryjesz, jakie to proste, będziesz chciał przygotowywać ten przepis co tydzień.
Co będzie nam potrzebne do przygotowania pieczonych plastrów wieprzowych:
- 4 plastry wieprzowiny
- sól, pieprz do smaku
- 1 cebula
- 100 g sera twardego
- 2 ugotowane jajka
- 3 łyżki majonezu
Jak postępować:
1) Na wierzchu każdego plastra mięsa wyciąć kratkę. Posolić i popieprzyć mięso z obu stron.
2) Cebulę oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Ułóż cebulę na dnie naczynia do pieczenia i ułóż na niej plastry mięsa.
3) Następnie zetrzeć na grubej tarce twardy ser i oba ugotowane na twardo jajka. Doprawić solą i dodać majonez. Następnie nałożyć tę mieszankę na wierzch mięsa.
4) Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez około 30 minut.
5) Jako przystawkę polecamy świeżą sałatę, ziemniaki lub warzywa gotowane na parze.
Życzymy dobrego smaku!
Czy wypróbowałeś już ten wspaniały przepis? Podziel się z nami wynikami. Zrób zdjęcie swojego dzieła i wyślij je na nasz adres e-mail [email protected]. Dziękuję
INSTRUKCJE WIDEO DOTYCZĄCE PIECZONYCH PLASTRÓW WIEPRZOWYCH:
Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi! Jestem pewna, że im też się spodoba.