Szukasz łatwych i smacznych inspiracji na weekendową kawę lub poczęstunek dla niespodziewanego gościa? W takim przypadku trafiłeś we właściwe miejsce! A konkretnie czeka na nas dzisiaj błyskawiczny wałek z gąbki!
Przepis jest naprawdę łatwy i szybki, nie trzeba się o nic martwić. Wielką zaletą tego pysznego dania jest to, że potrzebujemy tylko tych kilku składników, które prawie zawsze mamy w domu. Bułka jest również doskonałym pomysłem na weekendowe śniadanie do łóżka, które z pewnością zasmakuje każdemu członkowi rodziny. Jeśli nie lubisz marmolady, możesz ją zastąpić czymś, co lubisz, na przykład śmietaną lub po prostu Nutellą. Czy już się ślinisz? A potem przygotujmy razem ten błyskawiczny, prosty i smaczny przysmak!
Przepis na pyszne biszkopty:
Co będzie nam potrzebne:
- 5 jaj
- 250 g mąki zwykłej
- 250 g cukru
- marmolada
- twaróg
Jak postępować:
1) Zacznij od oddzielenia białek od żółtek. Białka ubić na sztywny śnieg. W innej misce ubij żółtka z cukrem.
2) Stopniowo dodawać mąkę do masy żółtkowej, po trochu. Ubijać do uzyskania gładkiej masy, a następnie ostrożnie dodać śnieg.
3) Przygotować blachę do pieczenia i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Rozłóż na nim równomiernie ciasto.
4) Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika na jeszcze ciepłym cieście rozsmaruj dżem, a także twarożek (możesz użyć czegoś innego, w zależności od upodobań). Następnie zacznij toczyć. Następnie pozostawić do ostygnięcia.