Strona główna PRZEPISY Przygotuj się na nadejście lata dzięki temu pysznemu deserowi porzeczkowemu! Jesteś gotowy...

Przygotuj się na nadejście lata dzięki temu pysznemu deserowi porzeczkowemu! Jesteś gotowy w 30 minut

Szukasz smacznych, owocowych inspiracji do niedzielnej kawy lub chciałbyś już teraz spróbować czegoś nowego? W takim przypadku trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy razem puszysty deser porzeczkowy, który będzie rozpływał się na języku! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego deseru jest absolutnie proste i nie trzeba się o nic martwić. Nie bójcie się więc zaangażować całej rodziny, w tym najmłodszych, dla których jest to świetna okazja do doskonalenia umiejętności w kuchni.

Czy dotarliśmy z tą dobrocią do Ciebie? Przygotujmy razem to puszyste ciasto porzeczkowe, które będzie rozpływać się na języku!

 

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

 


Pyszny przepis na deser porzeczkowy:

Czego potrzebujemy:

  • 180 g semoliny
  • 300 ml kefiru
  • 120 g zmiękczonego masła
  • 70 g cukru kryształu
  • 2 jajka
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 10 g cukru waniliowego
  • 200 g czarnych porzeczek
  • 20 g skrobi kukurydzianej

Jak postępować:

1) Na początku wymieszać ze sobą zmiękczone masło, cukier i cukier waniliowy. Ubijać mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło.
2) Następnie dodać pojedyncze jajka, dokładnie je ubijając.

[caption id="attachment_97582" align="aligncenter" width="733"]nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku! Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

3) Przygotować drugą miskę, w której wymieszać kefir i kaszę manną. Dokładnie wymieszać.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

4) Odstawić na 15 minut i dodać do pierwszej mieszanki wraz z proszkiem do pieczenia.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

5) Wszystko dokładnie wymieszać.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

6) W kolejnym kroku wymieszać porzeczki ze skrobią kukurydzianą.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

7) Następnie wymieszać porzeczki z naszym ciastem. Wszystko dokładnie wymieszać.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

8) Ciasto wyłożyć na blachę i równomiernie rozprowadzić.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

9) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes
nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

INSTRUKCJE WIDEO DOTYCZĄCE PUSZYSTEGO CIASTA RYŻOWEGO: