Strona główna PRZEPISY Biszkopt bez pieczenia: o niesamowitym smaku, który przewyższa nawet skomplikowane, pieczone desery!

Biszkopt bez pieczenia: o niesamowitym smaku, który przewyższa nawet skomplikowane, pieczone desery!

Masz ochotę na pyszny, słodki deser, a nie masz ochoty na pieczenie? Nie trzeba piec. Możesz przygotować pyszny deser bez pieczenia, który swoim smakiem przewyższy nawet skomplikowane desery pieczone! Spróbuj tego ciasta biszkoptowego, które pokocha cała Twoja rodzina.

Źródło: cnnphilippines.com

Co będzie nam potrzebne:

  • 250 g herbatników
  • 10 g żelatyny w proszku
  • 170 g masła
  • 170 g cukru kryształu
  • 300 g kwaśnej śmietany
  • 300 g jogurtu białego
  • 300 ml bitej śmietany
  • 300 g wiśni lub czereśni, odsączonych z soku

Do mleka karmelowego:

  • 200 ml mleka
  • 2-3 łyżki stołowe cukru granulowanego

Jak postępować:

Powyżej:
50-100 g roztopionej czekolady z niewielką ilością tłuszczu

1) Najpierw przygotować mleko karmelowe.

2) Gdy cukier zacznie się topić i lekko zbrązowieje, dodać zimne mleko i stale mieszać do całkowitego rozpuszczenia się cukru.

3) Przygotować formę do pieczenia ciasta, wyłożyć herbatnikami i lekko polać mlekiem karmelowym. Pozostaw żelatynę do napęcznienia w niewielkiej ilości zimnej wody.

4) Ubić słodką śmietankę i odstawić do lodówki.

5) Masło ubić z cukrem do puszystości (można użyć cukru pudru), następnie dodać jogurt i kwaśną śmietanę i dobrze wymieszać.

6) Rozpuścić żelatynę, podgrzewając ją w płomieniu i wymieszać z mieszaniną.

7) Na koniec ostrożnie wmieszać bitą śmietanę. Na herbatniki wyłożyć ½ kremu.

6) Na kremie ułożyć wiśnie, resztę kremu i herbatniki skropione mlekiem karmelowym.

7) Wstawić do lodówki do schłodzenia na co najmniej 6 godzin.

8) Tort udekorować wiśniami w cukrze i roztopioną czekoladą.

Życzymy dobrego smaku!


 

Źródło przepisu: cnnphilippines.com