Mówi się, że dobre jedzenie wzmacnia relacje. Dlaczego więc nie zaplanować popołudniowego spotkania z przyjaciółmi lub rodziną i nie przygotować czegoś naprawdę wyjątkowego? Ten szybki i bardzo smaczny strudel sernikowy z rodzynkami to strzał w dziesiątkę.
![Tvarohovy-zavin-s-rumovymi-rozinkami Tvarohový závin s rumovými rozinkami! Čekáte návštěvu? Máme pro vás recept na rýchly a velmi chutný tvarohový závin s rozinkami. Můžete ho nabídnout s kávou nebo čajem. Okamžitě si ho zamilují](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Tvarohovy-zavin-s-rumovymi-rozinkami.jpg)
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 opakowanie Golden Cob
- 1 garść rodzynek
- 250 g tłustego sera twarogowego w grudkach
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 jajko
- 100 g cukru semolina
- 250 ml mleka
- 50 g masła
- 1 łyżka rumu
- jajko do posmarowania
Rodzynki zalać rumem i odstawić do namoczenia.
2. Przygotuj nadzienie: ubij mleko, golden cob, cukier, cukier waniliowy i żółtko. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i uzyskać konsystencję gęstego budyniu. Rodzynki i rum wmieszać do jeszcze gorącego budyniu.
3. Białka wbić do śniegu.
4. Ubić serek śmietankowy z masłem, letnim budyniem, a na koniec wmieszać śnieg.
5. Ułóż nadzienie na arkuszu ciasta francuskiego, złóż krótsze brzegi i zwiń dłuższy bok.
6. Umieścić w misce i pozostawić do ostygnięcia. Posmarować ubitym jajkiem i piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut.