Szukasz smacznych smakołyków do niedzielnej kawy? Czy chciałbyś spróbować czegoś nowego? W takim przypadku trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy boskie babeczki z ciasta francuskiego wypełnione puszystym kremem i Nutellą. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego przysmaku jest bardzo łatwe, a przede wszystkim oszczędza czas. Możesz go przygotować w ciągu kilkudziesięciu minut!
Czy już zaczynasz się ślinić? Przygotujmy razem te boskie kieszonki z ciasta francuskiego wypełnione puszystym kremem i Nutellą!

Wspaniały przepis na ciasto francuskie:
Co będzie nam potrzebne:
Ciasto:
- 300 g ciasta francuskiego
- 20 ml mleka
napełnianie:
- 250 ml bitej śmietany
- 150 g cukru pudru
- 10 g cukru wan.
- 100 g Nutelli
- 20 g cukru pudru (do posypania)
Jak postępować:
1) Zacząć od pokrojenia ciasta francuskiego na równe kwadraty i ułożenia ich na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj ją mlekiem.

2) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

3) Po ostygnięciu naszych kieszeni kroimy je wzdłuż.

4) Następnie przygotować krem. Wystarczy ubić śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

5) Zacznij nakładać krem na ciasto francuskie.

6) Zrób to samo z Nutellą.

7) Na koniec przykryć drugą połową ciasta francuskiego.
