Jeśli również uwielbiasz wszelkiego rodzaju smarowidła, takie jak ser, awokado i inne, ten przepis jest dla Ciebie! Dziś wspólnie przygotujemy fantastyczne domowe smarowidło do jajek. Przygotowanie tej pasty jest bardzo proste i pozwala zaoszczędzić czas. Jest to wspaniały przysmak na wypadek niespodziewanych wizyt. Świetnie nadaje się również na poczęstunek na przyjęciach urodzinowych. Zaletą tego domowego smarowidła jest to, że dokładnie wiesz, jakie składniki zawiera. W dodatku w ogóle nie smakuje jak te kupione w sklepie.
Czy podoba Ci się ten przepis? Przygotujmy razem to pyszne domowe smarowidło do jajek!
Pyszny przepis na smarowidło do jajek:
Co będzie nam potrzebne:
- 5 jaj
- 200g kwaśnej śmietany
- 2 łyżeczki musztardy
- szczypta soli
- pieprz do smaku
- 1 cebula
- warzywa do smaku
Jak postępować:
1) Zacznij od ugotowania jajka. Następnie obrać je i utrzeć.
2) Kwaśną śmietanę wymieszać z musztardą. Dodaj sól i pieprz. Następnie wbijamy jajka i dodajemy posiekaną cebulę. Dokładnie wymieszać. Następnie możemy dodać warzywa, które lubimy, takie jak pomidory i ogórki.
3) Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Idealnym rozwiązaniem jest nocleg. Skończyliśmy!