Egzotyczny przysmak gotowy w ciągu godziny. Pyszne, delikatne i bardzo smaczne. Nie zwlekaj i zacznij piec już teraz! Z pewnością bardzo Ci się to spodoba. Miłośnicy kokosa – coś dla Ciebie! Dla Was wszystkich!
Na bułkę:
- 6 jaj
- 6 łyżek mąki gruboziarnistej
- 6 łyżek cukru semolina
- 1 KL proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
Na krem:
- 200 g masła
- 250 g mascarpone
- 100 g białej czekolady
- 3 łyżki białego rumu
- 150 g cukru pudru
- 100 g rozdrobnionego orzecha kokosowego
Do dekoracji:
- 1 garść wiórków kokosowych
Rozgrzać piekarnik do 180°C.
2. Białka z solą i cukrem ubić na sztywno, aż będą miały kremową konsystencję. Dodawać po jednym żółtku, a na końcu przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
3. Rozłóż ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10-15 minut.
4. Po upieczeniu wyjmij ciasto na ręcznik do herbaty posypany cukrem pudrem, usuń papier i zwiń ciasto w rulon. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
5. Ubij zmiękczone masło z mascarpone, likierem, roztopioną czekoladą, rumem, kokosem i cukrem.
6. Schłodzone ciasto rozwałkować, posmarować wnętrze 2/3 kremu i ponownie rozwałkować. Posmaruj powierzchnię pozostałym kremem, posyp wiórkami kokosowymi i pozostaw do zastygnięcia.