Czy chciałbyś urozmaicić swoją weekendową kawę tymi smakołykami? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy boskie, bez pieczenia roladki z Nutellą z pysznym kremem i orzechami! Przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo. Ponieważ jednak jest to deser bez pieczenia, po przygotowaniu należy go jeszcze przez jakiś czas przechowywać w lodówce.
Czy zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź kuchenkę i zróbmy ten boski, bez pieczenia rulonik z Nutellą z pysznym kremem i orzechami!
Pyszny przepis na roladę z kremem i bakaliami:
Co będzie nam potrzebne:
podstawa:
- 300 g herbatników biszkoptowych
- 100 g Nutelli
krem:
- 400 ml mleka
- 1 torebka budyniu waniliowego
- 100 g cukru
- 10 g cukru waniliowego
- 300 g mascarpone
na górze:
- 200 g czekolady mlecznej
- 70 g orzechów laskowych
- 100 g cukru
Jak postępować:
1) Na początku wymieszać Nutellę z pokruszonymi ciasteczkami.
2) Rozłożyć powstałą masę i piec na kawałku folii spożywczej.
3) Kontynuuj pracę z kremem. W klasyczny sposób przygotować budyń waniliowy.
4) Po zakończeniu pracy ostudzić.
5) Rozpocząć ubijanie.
6) Dodać mascarpone. Dokładnie wbić do śmietany.
7) Krem wyłożyć na nasze ciasto i dokładnie wygładzić.
8) Zacząć zwijać w kształt rolady.
9) Roladę pozostawić w folii spożywczej i wstawić do lodówki na godzinę.
10) W międzyczasie karmelizować orzechy włoskie i roztopić czekoladę w łaźni parowej dla ostatecznego lukru.
11) Gdy bułka zastygnie, wystarczy polać ją czekoladą i udekorować orzechami.