Tortille, znane również jako quesadillas, są popularnym daniem kuchni meksykańskiej. Kuchnia ta stała się popularna również w naszym kraju i dlatego meksykańskie chipsy z tortilli lub wspomniane wcześniej nadziewane tortille są już powszechnym przysmakiem. Nasza tortilla ze świeżym serem i czosnkiem jest bardzo uzależniająca dzięki cudownie lekkiemu i aromatycznemu smarowidłu w miękkiej tortilli.
Tortilla z świeżym serem i czosnkiem
- 4 tortille
- 2 szklanki twarogu
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra virgin
- 2 łyżki stołowe sosu worchester
- 1 garść ziół (pietruszka, bazylia, koperek, …)
- sól, mielony czarny pieprz do smaku
- Przygotuj pastę z twarożku, zmiażdżonego czosnku, oleju, sosu Worchester i nierozdrobnionych ziół. Doprawić solą i pieprzem.
- Wypełnij tortille obficie pastą i podawaj. Gotowe!