Smaczna sałatka, w której główną rolę odgrywa ciecierzyca, w towarzystwie smacznych owoców i warzyw – a wszystko to wzbogacone pysznym serem… Taka właśnie jest nasza uwielbiana sałatka z ciecierzycy z awokado i fetą. Nie czekaj na nic i zacznij przygotowania, zanim będzie za późno, każdy początkujący kucharz i szef kuchni może to zrobić!

Sałatka z ciecierzycy z awokado i fetą
- 1 awokado
- 8 pomidorków koktajlowych
- 3 garście szpinaku
- 1 mała czerwona cebula
- 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 400 g ciecierzycy z puszki
- 50 g sera Feta,
- sól do smaku
- mielony czarny pieprz do smaku
- Oczyścić awokado i pokroić w kostkę.
- Pomidory umyć i przekroić na pół.
- Umyć szpinak.
- Fetę pokroić w kostkę.
- Umieść wszystko w jednej misce i lekko wymieszaj.
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i dodać pokrojoną cebulę.
- Krótko podsmażyć, a następnie dodać podsmażoną ciecierzycę z puszki.
- Posypać lekko mielonym czarnym pieprzem. Wyjmij je i pozostaw do lekkiego ostygnięcia.
- Dodać do sałatki podsmażoną cebulę i ciecierzycę, a następnie wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i podawać.