Wybierasz się na przyjęcie i chciałbyś przynieść coś na stół? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy pyszne ciasteczka czekoladowe z ziarnami sezamu i migdałami. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste, a przede wszystkim oszczędza czas.
Czy dotarliśmy z tą dobrocią do Ciebie? Przygotujmy razem te pyszne ciasteczka czekoladowe z sezamem i migdałami

Przepis na pyszne ciasteczka z kawałkami czekolady:
Co będzie nam potrzebne:
- 1 torebka budyniu czekoladowego
- 200 ml oleju
- 360 g mąki zwykłej
- 1 białko jajka
- 100 g nasion sezamu białego
- 100 g roztopionej czekolady
- migdały (lub orzechy laskowe)
Jak postępować:
1) W misce wymieszać proszek budyniowy z olejem.

2) Dodać mąkę i wyrobić gładkie ciasto.

3) Teraz zacznij formować ciasto w pojedyncze ciasteczka (kulki).

4) Kulki zanurzyć w ubitym białku. Następnie obtoczyć w ziarnach sezamu.

5) Umieścić na blasze do pieczenia i za pomocą wycinarki do ciasteczek zrobić dziurki.


6) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
7) Po upieczeniu w dołku rozprowadzić roztopioną czekoladę, a także pekany.

