Przygotuj te wspaniałe kanapki (pyszne, smaczne i ekonomiczne) na śniadanie lub przekąskę. To zajmuje tylko 5 minut! Są chrupiące na zewnątrz, a w środku miękkie i soczyste. Są niezwykle smaczne na ciepło, ale można je też z przyjemnością jeść na zimno. Przygotuj je z nami!
- 6 kromek chleba
- 6 plasterków szynki
- 4 jajka
- 70 g sera
- 50 ml mleka
- warzywa – do smaku
- sól, mielony czarny pieprz – do smaku
- serek topiony – do smaku (opcjonalnie)
- olej – do smażenia
1.Wbij jajka do głębokiej miski. Dodać mleko, starty ser, pokrojone warzywa, sól i mielony czarny pieprz do smaku. Bardzo dobrze wymieszać.
2.Na 3 kromkach chleba połóż plasterek szynki (lub salami). Możesz też dodać plasterek sera topionego, jeśli chcesz. Następnie przykryj nadzienie pozostałymi kromkami chleba.
Każdą kanapkę zanurzać w masie jajecznej, kierując się w dół, a następnie równomiernie rozprowadzić starty ser (po obu stronach).
4.Smaż kanapki na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor.
5.Przełóż je na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar oleju.
6.Następnie służ im z wielką przyjemnością!
Właśnie przedstawiliśmy Ci jeden z wariantów kanapek na ciepło, ponieważ możesz ciągle eksperymentować z ich składnikami!