Strona główna PRZEPISY Bardzo smaczne kanapki na ciepło, które pokochasz od razu

Bardzo smaczne kanapki na ciepło, które pokochasz od razu

Przygotuj te wspaniałe kanapki (pyszne, smaczne i ekonomiczne) na śniadanie lub przekąskę. To zajmuje tylko 5 minut! Są chrupiące na zewnątrz, a w środku miękkie i soczyste. Są niezwykle smaczne na ciepło, ale można je też z przyjemnością jeść na zimno. Przygotuj je z nami!

Źródło: retete-usoare.eu

 

  • 6 kromek chleba
  • 6 plasterków szynki
  • 4 jajka
  • 70 g sera
  • 50 ml mleka
  • warzywa – do smaku
  • sól, mielony czarny pieprz – do smaku
  • serek topiony – do smaku (opcjonalnie)
  • olej – do smażenia
Teplé sendviče.
Źródło: retete-usoare.eu

 

1.Wbij jajka do głębokiej miski. Dodać mleko, starty ser, pokrojone warzywa, sól i mielony czarny pieprz do smaku. Bardzo dobrze wymieszać.

Teplé sendviče.
Źródło: retete-usoare.eu

2.Na 3 kromkach chleba połóż plasterek szynki (lub salami). Możesz też dodać plasterek sera topionego, jeśli chcesz. Następnie przykryj nadzienie pozostałymi kromkami chleba.

Teplé sendviče.
Źródło: retete-usoare.eu
Teplé sendviče.
Źródło: retete-usoare.eu

Każdą kanapkę zanurzać w masie jajecznej, kierując się w dół, a następnie równomiernie rozprowadzić starty ser (po obu stronach).

Teplé sendviče.
Źródło: retete-usoare.eu

4.Smaż kanapki na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor.

Teplé sendviče.
Źródło: retete-usoare.eu

5.Przełóż je na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar oleju.

Teplé sendviče.
Źródło: retete-usoare.eu

6.Następnie służ im z wielką przyjemnością!

Teplé sendviče.
Źródło: retete-usoare.eu

Właśnie przedstawiliśmy Ci jeden z wariantów kanapek na ciepło, ponieważ możesz ciągle eksperymentować z ich składnikami!

Teplé sendviče.
Źródło: retete-usoare.eu