Roladki z piersi kurczaka są delikatne, soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz. Farsz nadaje im delikatny, niepowtarzalny smak. Zawsze wyglądają odświętnie i są pyszne. W krótkim czasie zrobią na Tobie wrażenie!
- 2 połówki piersi kurczaka
- 100 g sera topionego
- jeden ząbek czosnku
- jedno jajko
- 100 g mąki
- 100 g bułki tartej
- sól, mielony czarny pieprz – do smaku
- olej – do smażenia
Zetrzeć na tarce serek topiony i czosnek. Wymieszaj je.

Umyj i osusz piersi z kurczaka. Pokrój go w plastry prostopadle do włókien (na krzyż).

3.Przykryj plastry mięsa folią spożywczą i nakłuj je z obu stron tłuczkiem do mięsa.

Doprawić solą i pieprzem (z obu stron).

5.Następnie posmaruj każdy kawałek mięsa odrobiną roztopionego sera czosnkowego i zwiń.


6.Ubij jajko z odrobiną soli i mielonego czarnego pieprzu.
7.Obtocz bułki w mące. Zanurz je w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej.


Usmaż je na oleju na średnim ogniu ze wszystkich stron.


Podawać z dowolnym daniem dodatkowym! Życzymy Wam, abyście dobrze smakowali.